Kamvast
Image default
Dienstverlening

EHBO cursus – Voordelen voor werkgevers en werknemers

Niet alle werk is gevaarlijk, maar elke werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn werknemers op de werkplek. Een van de beste manieren waarop werkgevers hun wettelijke en morele verplichtingen jegens hun werknemers nakomen, is door werknemers een eerste EHBO cursus te geven.

Geschoolde werknemers met EHBO cursussen bieden voordelen die niet altijd even vanzelfsprekend zijn. In dit artikel zullen we kijken naar enkele van de manieren waarop deze training ten goede kan komen aan werkgevers en werknemers.
 

Voordelen voor werkgevers

In geval van nood kan een snelle reactie van medewerkers levens redden. Medewerkers die zijn opgeleid in een EHBO cursus begrijpen de stappen die in een noodsituatie moeten worden genomen door middel van meer zelfvertrouwen en paraatheid. Een snelle reactie kan iemands hersteltijd verkorten.

De EHBO cursus helpt werknemers zich meer bewust te worden van de veiligheid op de werkplek, wat leidt tot minder ongelukken en verwondingen. Het minimaliseren van het risico voor werknemers en het verminderen van het aantal arbeidsongevallen komt iedereen ten goede, maar voor werkgevers heeft het invloed op alle aspecten van het bedrijf.

Door het geven van EHBO opleidingen kunnen werkgevers hun werknemers laten zien dat ze zich inzetten voor een veilige werkomgeving. De training wordt gegeven op de werkplek en kan zelfs worden gebruikt als een uitstekende teambuilding oefening.

 

De voordelen voor werknemers

De opleiding is ook buiten de werkplek nuttig. Het kennen van de procedures die nodig zijn in een noodsituatie kan helpen het leven van een vriend of familielid te redden.

De EHBO opleiding kan de werknemers leren om de EHBO-kits op de juiste manier te gebruiken en om de rust te bewaren in noodsituaties. Daarom zijn deze vaardigheden voor iedereen belangrijk.

Een EHBO cursus kan helpen bij het overwinnen van de angst van mensen die geen vertrouwen hebben in hun capaciteiten. Hierdoor zullen zij de basisactiviteiten sneller en efficiënter uitvoeren totdat de ambulance arriveert.

De EHBO cursussen omvatten theoretische lessen en praktische taken, waarbij elke deelnemer de professionele kennis verwerft die nodig is om de spoedeisende hulp goed uit te voeren. Het is een levensreddende kennis, dus het is de moeite waard om die te hebben, want we weten nooit wanneer het voor ons nuttig kan zijn.